tiistai 5. helmikuuta 2013

Riisien keittamista ja lasten kanssa touhuamista

Viime viikko meni tottuessa kunnon arkeen, oppitunnit alkoivat ja siina sivussa mietittiin mihin muuhun haluaa lahtea mukaan, ja milloin kukakin ehtii laitaa ruokaa. Minulla on siis tiistai- ja torstaiaamuisin ja iltapaivisin englannin tunteja lapsille. Perjantaisin pitaisi olla Level 1-enkkua jossain laheisessa kylassa, mutta toistaiseksi se ei ole viela toteutumassa. Talla hetkella perjantaisin kayn kehitysvammaisten ryhman kanssa pelaamassa jalkapalloa. Viime viikolla ainakin oli ihan tosi hauskaa, kun kukaan ei ollut mikaan jalkapallomestari ja en ollut ainut joka paasti pallon menemaan jalkojensa valista huomaamatta asiaa. Keskiviikkoisin alan kayda COOPESilla, joka on samaan aikaan organic garden, leipomo ja myymala, ja ajattelin menna auttamaan puutarhan puolelle.

Capim Grossossa on ollut vapaaehtoisporukka São Paulosta, jotka vetivat jonkin sortin kesakerhoa lapsille. Perjantaina oli heidan viimeinen paivansa taalla, ja sen kunniaksi jarjestettiin urheiluhalliin juhlat. Tapahtuma alkoi ulkoonta rumpuorkesterilla ja jatkui sisalla niin musiikilla, kansallistanssilla, zumballa, hiphopilla kuin naytelmallakin. Itse lahdin kesken kaiken capoeiraharkkoihin ja harmittelin kun missaan tapahtuman. Minun tuurillani harkat oli siirretty tapahtumanan ohjelmanumeroksi. Siina vaiheessa kun ilmoitettiin etta nyt mennaan capoeiraamaan satapaisen yleison eteen, kadet tarisivat ja totesin etta nyt viimeistaan nolaan itseni lopullisesti. Itseasiassa se menikin hyvin, ja totesin etta kai sita on jotain tullut opittua. Hester oli satuttanut jalkansa keskiviikkona capoeirassa, ja perjantaina meni heti aamusta nayttamaan jalkaa hierojalle, jos han sen saisi kuntoon. Hieroja ei edes vilkaissut jalkaa vaan lahti suoraa tieta viemaan Hesteria laakarille. Nyt muutaman paivan maattuaan paikoillaan jalka alkaa olemaan parempaan pain.

Lauantaina oli tyokaverin Kilvian synttarit, joten han jarjesti yhdistetyt synttarijuhlat ja tervetulojuhlat meille. Grillattiin yota myoten, ja taytyy myontaa etta sellaista grillia en ole ennen nahnyt! Paaasia etta ruokaa sai, joten eipa silla mitaan valia missa sita paistetaan :) Sunnuntaiaamusta lahdettiin Tarun ja capoeirakavereiden kanssa laheiselle joelle viettamaan paivaa. Etukateen pelattiin etta meita odottaa jokin mutainen oja, mutta se osoittautuikin todella mukavaksi paikaksi. Ranta oli kallioinen ja veteen paasi hyppimaan. Ehdottomasti taytyy menna joskus uudestaan! Ei ole vahaan aikaan ollut nain laiskaa paivaa kuin tanaan. Koko viikonlopun vasymys kertyi yhdelle paivalle ja onneksi tanaan ei olekkaan tarvinut tehda mitaan rankkaa tyota.

Karnevaalit ovatkin jo ovella! Lahdemme torstaiaamuna porukalla Salvadoriin, missa meilla on asunto odottamassa. Pomon mies Fabio tyoskentelee karnevaaleissa, joten hanen taytyi hankkia itselleen asunto viikon ajaksi. Kaikki paikalliset muuttavat karnevaalien ajaksi pois asunnoistaan, ja vuokraavat niita melko kalliilla. Katsottuamme hostellien hintoja (tonni paikallista rahaa) totesimme etta tulee paljon halvemmaksi lahtea Fabion kanssa saman katon alle. Saimme kuin saimmekin asunnon ja viela halvalla, viikko maksaa reilun 100e per naama. Varasimme jo paluulipun ensiviikon torstaille takaisin Capim Grossoon. Ehdimme siis muutaman paivan nukkua ja rauhoittua ennenkuin tunnit taas jatkuvat.

Tietenkaan kaikki ei ole mennyt taydellisesti. Ensimmaisina paivina Salvadorissa Tarun pankkikortti ei toiminut ollenkaan. Nyt sitten Hesterin kortti ei ole toiminut viikkoon, ja lainailemme rahaa kukin varojemme mukaan. Minun Visa electron on toiminut aivan moitteettomasti, mutta viime paivina se on alkanut takkuilemaan. Eihan siina mitaan, kun Capim Grossossa parjaan ihan hyvin ilman rahaakin. Karnevaalit vaan nyt vaativat muutaman reaalin... Lahes kymmenennen yrityksen jalkeen sain tanaan nostettua tarvittavan maaran rahaa, mutta jos kortti ei ala karnevaalien aikaan toimimaan alan olla pulassa. Niin kauan kun edes yhdella meista toimii kortti niin eihan tassa mitaan hataa! :D

Seuraavan kerran paivittelen sitten kuulumisia karnevaalien jalkeen, wish me luck!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti