maanantai 17. joulukuuta 2012

Lähtölaskenta alkaa!

Viimeiset matkavalmistelut alkaa olla hoidossa (kuten tämän blogin luominen...). Tuntuu että lähtöön on vielä ikuisuus, sillä tämän vuoden puolella pitäisi vielä koulua käydä ja muuttokin on vielä edessä.

Jos ette vielä minua tunne, olen 20-vuotias Jonna Mikkelistä. Opiskelen toista vuotta kansalaistoimintaa ja nuorisotyötä, ja olen lähdössä suorittamaan ensimmäistä pitkää harjoitteluani Capim Grossoon, Brasiliaan. Tulen työskentelmään vapaaehtoisena AEC-TEA järjestössä, jossa työkuvaani kuuluu pääasiassa englannin kielen opettaminen ja oman kiinnostuksen mukaan projektien vetäminen. Jotta harjoitteluni ei olisi liian helppoa, en tietenkään puhu portugalia, ja kuulemani mukaan paikalliset eivät englannin kieltä taida juuri ollenkaan. En onneksi lähde reissuun yksin, vaan kanssani MAMK:sta lähtee luokkakaverini Taru ja sosiaalialalta Ansku. AEC-TEA:lle on tulossa muitakin vapaaehtoisia eri puolilta maailmaa, joten eiköhän me saada melko monikulttuurinen harjoittelu aikaiseksi!

Lennot on varattu, rokotukset otettu ja (melkein) kaikki paperityö tehty. Nyt ei auta muu kuin odotella lähtöä! Tammikuun 4. päivä klo 5.40. lähtee lentomme Helsingistä, ja seuraavan kerran toivottavasti-ei-niin-kylmään Suomeen saavun maaliskuun viimeinen  päivä. Parhaani mukaan kirjoittelen blogiin fiiliksiä miltä meno näyttää maailman toisella puolella seuraavien kuukausien ajan. Tämän blogin lisäksi päivittelen kuulumisiani Mikkelin ammattikorkeakoulu - Sinne on päästävä! -facebook-sivuille. Kannattaa tykätä sivusta, niin pääsette käsiksi kuvamateriaaliin suoraan paikan päältä.

Pidemmittä puheitta back to reality, alan kirjoittamaan vuoden viimeisimpiä koulutehtäviä valmiiksi. Palaan taas asiaan lähdön lähestyessä :)

1 kommentti: