tiistai 19. maaliskuuta 2013

Viimeisia viedaan

Maanantai. Tiistai, keskiviikko ja torstai. Perjantaina on aika jatkaa matkaa. Bussilippu on jo ostettu, reilun viikon sisaan nelja lentoa ja aikamoinen muutos.

Kolme kuukautta kuullostaa lyhyelta ajalta. Nopeastihan se onkin mennyt, mutta niin monta asiaa on ehtinyt tapahtua. Alkuun kymmenen paivan rantalomailu ennen Capim Grossoa. Kaupunkiin tutustuminen, toiden aloittaminen, uusien ystavien saaminen, keskella kaikkea karnevaalit, aivan uskomattomia ihmisia, uskomattomia tarinoita mita olen kuullut, tarinoita mita tulen kertomaan omista seikkailuista, muut vapaaehtoiset keiden kanssa jo suunnitellaan tulevia reissuja ja kohtaamisia, paikalliset ihmiset jotka jaavat tanne ja keita en tule valttamatta koskaan nakemaan. Kaikki tama on paallimaisena mielessa, mita kaikkea olenkaan paassyt kokemaan ja nakemaan. En voi korostaa tarpeeksi miten mielettomia ihmisia olen kohdannut, ja keita varmasti ikavoin. Tietaa etta alkaa olla lahto lahella, kun muistitikku on tayttynyt kuvista. Taytyy kayda ostamassa uusi, minka voin tayttaa paikallisella musiikilla. Talla hetkella niin ristiriitainen olotila, samalla odotan Rioa kuin kuuta nousevaa, mutta samaan aikaan en millaan tahtoisi lahtea taalta. Kylla mina odotan Suomea (....) tai lahinna ihmisia, ruokaa ja suihkua. Eilen illalla makasimme Lorenan kanssa riippumatossa kasassa ja mietittiin mita kaikkea ollaan koettu viimeisten kuukausien aikana. Naurettiin vatsalihakset kipeina kunnes aloimme itkemaan.

Talla viikolla en ole ajatellut tyoskennella liian rankkaan. Torstaina lasten englannin tunneilla ajattelin pitaa juhlat itselleni, aion leipoa ennen tunteja ja voimme viimeiset tunnit syoda, kuunnella musiikkia ja pelata peleja. Huomenna tosin aion olla viela opettaja ja pitaa sanakokeet.

Jotenkin tata lahtoa helpottaa lauantaina odottava Rio de Janeiro. Tuollainen kuuden paivan loma tuntuu hyvalle idealle ennen kouluun paluuta :) Suunnitelmissa on maata koko viikko rannalla, nauttia muutama caipirinha, tuhlata loput opintotuet kaupoilla ja tietty kayda tsekkaamassa se Kristus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti