sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Juomavesi on lampimampaa kuin suihkun vesi

Perilla! Voisin kertoa etta lento meni hyvin, perse puutui istuessa, Lissabonissa oli kivaa ja paastiin turvallisesti perille. Sen sijaan kerron mita kaikkea hassua tai hauskaa tassa ensimmaisen vuorokauden aikana on ehtinyt sattua.

Tahan mennessa kolme ihmista on puhunut englantia. Elekielella siis pitaa parjata, ja eipa se ole tahan mennessa tuottanut ongelmia. Perjantaiyolla hostellille saavuttaessa kuskin kanssa keskusteltiin Suomesta, saasta ja Salvadorista ilman yhteista kielta. Eilen eras nainen kertoi kuinka kaunis auringonlasku rannalla on viittoen kasillaan ympyran mika liikkui alaspain.

Eilen kavimme ruokakaupassa ostamassa lahinna vetta, mita tuntuu menevan niin paljon kuin vaan jaksaa juoda. Kassalla juuri ennen minua vaihdettiin kassaneitia. Portugaliksi ilmoitettiin etta pieni hetki, niin paasen maksamaan. Tama "pieni hetki" olikin mielenkiintoinen. Kassaneiti alkoi laskemaan kassaa, minka jalkeen kaikki rahat paatyivat pieneen muovipussiin. Puolenpaivanaikaan viela ruuhka-aikaan kassaneiti alkoi pesuaineella pesemaan liukuhihnaa. Jonon kasvaessa ja kassaa pestaessa yritin parhaani mukaan pidatella naurua. Viimeinkin tama kassaneiti lopetti ja uusi neiti tuli tilalle. Tama kaivoi oman pienen pussinsa esiin, missa oli oma vaihtorahasto. Eipa siella myoskaan ollut tarpeeksi vaihtorahaa meille. Siina sitten odoteltiin, etta muilta kassoilta sai tarpeeksi rahaa kerattya meille... Noh, maassa maan tavalla.

Illalla kavimme rannalla rapuravintolassa (!!) syomassa. Yhtakkia kauempaa kantautui musiikkia, ja pian ohi ajoi jonkin sortin rekka tai lava-auto, minka kyydissa ollut mies lauloi mikkiin. Tieda nyt oliko han jokin artisti tai tavallinen kadun tallaaja. Auto seurasikin sitten ratsupoliisit, joita seurasi melko tavallisia miehia, jotka ratsastivat. Viimeisimpina tulikin humalaisia miehia hevosten selassa kaljatolkit kadessa. Ota nyt selvaa onko tuo normaali lauantai-ilta vai jonkin sortin juhlatapahtuma.

Vaikka taalla on kaikki aivan erilaista, jotkin asiat pysyvat aina samanlaisina. Kuten cola colan joulumainokset ja angry birds-kuvat lahes joka tuotteessa. Eilen ostin kaupasta angry birds sipsia ja tanaan aamupalalla oli angry birds kaakaota.


Ainiin, eilen illalla kavimme rannalla kavelemassa veden rajassa ja katselemassa kaupunkia pimealla. Juuri kun kaikki kaansimme selkamme merelle ja katsoimme mita aallot olivat rannalle tuoneet, tuli tietenkin muita huomattavasti suurempi aalto rannalle. Eihan siina muuten mitaan, mutta aalto oli ainakan napaan asti ja kaikki vaatteet kastuivat. Siella rannalla sitten kiljuimme ja nauroimme kun vieressa paikalliset jalkapalloa pelaavat nuoret tuijottivat ihmeissaan. :)

1 kommentti:

  1. Kuulostaa ihanalta! Nauti Jonna joka hetkestä, myös niistä vähemmän ihanista joita saattaa vielä tulla vastaan. Päivä ja hetki kerrallaan, brasilialaiseen tapaan :) Täällä seurataan innokkaina sun maailmanvalloitusta. Olen sinusta ihan suunnattoman ylpeä xxxx

    VastaaPoista